Dél-Erdély csodái

Erdély, Székelyföld
Torockó, Arad, Vajdahunyad

 

 

Program

1. nap: Temesvár - Erdélyi-Vaskapu - Demsus - Őraljaboldogfalva - Csernakeresztúr

Kora reggeli budapesti indulás után határátlépés Kiszomborinál. A Bánság településein át elérjük Temesvárt, a vidék központját, az egykori Monarchia egyik legjelentősebb városát. Városnézés: a három főtér a barokk kortól a XX. századig. Karánsebesen át elérjük az Erdélyi-Vaskaput. Átkelve a Ruszka-havasok hágóján megcsodáljuk XIII. századi demsusi és őraljaboldogfalvi templomokat. A Sztrigy-völgyében északra haladva elérjük Csernakeresztúrt. Vacsora és szállás a bukovinai székelyek falujában.

 

2. nap: Bilea-tó - Kerc - Fogaras - Törcsvár

A Déli-Kárpátok északi oldalán haladva elérjük az Olt völgyét. Itt rákanyarodva a híres-hírhedt transzfogarasi országútra, 2000 méteres magasság fölé kapaszkodunk az "Erdélyi Alpoknak" is nevezett Fogarasi havasokban, egészen a Bilea-tóig, ahol a növényzetet már csak mohák, zuzmók jelentik. Rövid szabadprogram, tóparti séta után leereszkedünk a hegyről és aa kerci cisztercita apátság romjait keressük fel, majd a fogarasi várnál sétálunk. Napunkat a törcsvári kastély megtekintésével zárjuk, mely egy ideje ismét a Habsburg család tulajdona. Vacsora és szállás Törcsváron.

 

3. nap: Sinaia - Brassó - Prázsmár - Kőhalom - Segesvár

Reggeli után a Bucsecs-hegységet megkerülve Sinaia-ra megyünk, hogy bejárjuk az egyik leghíresebb román látnivalót, a Peles-kastélyt. A Tömösi-hágón átkelve a hajdan szászok lakta Brassóba ereszkedünk vissza, városnézés: Fekete-templom, főtér, várfalak. Maradva a Kárpátok délkeleti csücskében Prázsmárra utazunk, Erdély egyik legszebb erődtemplomához (a Világörökség része). Ezután a nemrég szépen rendbe tett Kőhalom várát keressük fel. Vacsora és szállás Segesváron.

 

4. nap: Segesvár - Berethalom - Nagyszeben - Szászsebes - Gyulafehérvár

Reggeli után városnézés az egyik legszebb szász városban, Segesváron: várnegyed (szintén Világörökség), Óratorony, Schullertreppe. Innen a Nagy-Küköllő völgyében haladunk Berethalomig, az egykori püspöki erődtemplomig. Nagyszebenbe, a jelenlegi és a történelmi Erdély egyik legjelentősebb városába utazunk. Sétálunk a szépen helyreállított főtéren, a sokat látott várfalak között, majd Szászsebesen, utunk következő állomásán a csodálatos gótikus templomot és a Szapolyai Házat tekintjük meg. Napunk utolsó városa Gyulafehérvár, az egykori fejedelmi város: a korszerű védművek, a Károly-kapu, a román stílusú érseki székesegyház, benne - többek között - Hunyadi János sírjával. Vacsora és szállás Csernakeresztúron.

 

5. nap: Vajdahunyad - Déva vára - Arad

Reggeli után Vajdahunyad várkastélyát, a Hunyadi család fészkét, majd "magos Déva várát" csodáljuk meg, majd a Maros völgyében gyors iramban utazunk hazafelé. Programunkat Aradon, a "magyar Golgota városában" zárjuk: Zala György híres szoborcsoportja után a Vértanúk Emlékművénél búcsúzunk Dél-Erdélytől. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Időtartam

5 nap/4 éjszaka

Ellátás

félpanzió

Utazás módja

Busszal

Felárak

kezdő dátum szolgáltatás ár
2017. július 5. BBP biztosítás 2.750 Ft/fő
2017. július 5. egyágyas felár 14.800 Ft/fő
2017. július 5. útlemondási biztosítás 1.050 Ft/fő

Tudnivalók

Időpont: 2017. július 05-09. (5 nap/4 éjszaka)

Elhelyezés: Csernakeresztúron faluturizmusban, 2 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal, Törcsváron és Segesváron *** szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Ellátás: félpanzió

Idegenvezetés: az utazás időtartama alatt

Részvételi díj: 69 800 Ft/fő

Egyágyas felár: 14 800 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 1  048 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás:  2 750Ft/fő

A részvételi díj a belépődíjakat (kb. 150 RON/fő) nem tartalmazza.


Útvonal térképen (minden nap más színnel):


Dél-Erdély csodái nagyobb térképen való megjelenítése

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.50 Ft 309.40 Ft
USD 271.50 Ft 275.00 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.