Székelyföld kincsei

Az utazási ajánlat jelenleg nem érhető el. Kérjük az utazással kapcsolatban érdeklődjön kollégáinktól.
Erdély, Székelyföld
Kolozsvár, Marosvásárhely, Parajd, Gyergyószentmiklós, Szent Anna-tó, Gyilkos-tó, Békás-szoros

Program

1. nap: Nagyvárad - Bánffyhunyad - Kolozsvár - Torockószentgyörgy

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten a Mátyás Pince előtti autóbusz-parkolóban. Utazás, rövid pihenőkkel az ártándi határátkelőhöz. A határátkelés után érkezés Nagyváradra, városnézés: Püspöki székesegyház, Kanonok sor, Szent László-szobor. Bánffyhunyadon látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban, majd utazás tovább Kolozsvárra, ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedik meg a csoport: Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra, Mátyás király szülőháza, református templom, Szent György-szobor. Vacsora és szállás Torockószentgyörgyön, Erdély egyik legszebb kúriájában.

2. nap: Torockó - Szováta - Parajd - Korond - Gyergyószentmiklós

Reggeli után utazás Torockóra, ismerkedés az Európa Nostra-díjas aranyosszéki faluval. Végigutazva egész Belső-Erdélyen a híres fürdőhelyre, Szovátára érkezünk. A tó körül tett séta után érkezés Parajdra, látogatás a híres sóbánya hatalmas föld alatti termeiben. Korondon vásárlási lehetőség a székely kézművesek portékáiból. Átkelve a Bucsin-hágón Gyergyószentmiklósra érkezünk. Vacsora és szállás. (2 éj)

3. nap: Gyilkos-tó - Békás-szoros - Szárhegy - Gyergyószentmiklós

Kirándulás a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosba. Erdély talán leghíresebb természeti szépségei után látogatás Szárhegyen a Lázár-kastélyban. Visszatérve Gyergyószentmiklósra, városnézés Gyergyószék „fővárosában”. A vacsorákat is igénylő utasaink ezután Borzontra utaznak, felkeresik a Kézműves falut és skanzent, majd lovaskocsikkal kirándulnak a Görgényi-havasok lankáin. Bőséges vacsora Borzonton, majd szállás a városban, előző napi szállásunkon.

4. nap: Csíksomlyó - Szent Anna-tó - Kézdivásárhely - Alsócsernáton

Utazás Csíksomlyóra, látogatás a kegytemplomban, séta a „Csángó Keresztút” aljában a borvíz forrásig. Csík felé útközben megálló és emlékezés a madéfalvi Siculicidium-emlékműnél. Alcsíkon át utazás a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzegláphoz. A Torja völgyén át közelítjük meg Kézdivásárhelyt: rövid városnézés a hangulatos székely városkában, majd látogatás Alsócsernátonban, a Székelyföld leggazdagabb falumúzeumában. Háromszéket a Kászon-vidék felé hagyjuk el: útközben megállunk egy „büdös-fürdőnél” (mofettánál), majd a Nyerges-tetőn tisztelgünk a honvédeink tiszteletére állított kopjafáknál. Átkelve a Hargitán elérjük Székelyudvarhelyt: esti séta a városban, majd vacsora és szállás.

5. nap: Segesvár - Marosvásárhely - Budapest

A korai reggeli után utazás Segesvárra, városnézés: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. Utazás tovább Marosvásárhelyre, városnézés: Kultúrpalota, Toldalaghy-palota, Teleki-téka. Körösfőn keresztül érkezés az ártándi határátkelőhöz. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Időtartam

5 nap/4 éjszaka

Ellátás

reggeli

Utazás módja

Busszal

Felárak

szolgáltatás ár
egyágyas felár 12.500 Ft/fő
félpanziós felár lovaskocsikázással 11.700 Ft/fő

Tudnivalók

Elhelyezés: Torockószentgyörgyön, Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen színvonalas ***-os szállodákban.

A részvételi díj a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (2600 Ft/fő, 70 éves kor felett felár) és a belépődíjakat (kb. 35 RON/fő) nem tartalmazza.

Hozzászólások

Valutaváltó

  Vétel Eladás
EUR 307.50 Ft 309.40 Ft
USD 271.50 Ft 275.00 Ft

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen értesítjük aktuális akcióinkról.